vendredi 26 février 2016

Optreden in 2004 in de Backstage Gent


Ik vond het gisteren een leuke avond aldaar te Backstage Gent en heb me best geamuseerd. Koen Buytaert heeft een mooi initiatief neergezet en ik hoop dat hij dit voort zal blijven zetten in evt samenwerking met Alfacentauri. De mannen van AGE hebben een partij leuke muziek neergezet. De enige teleurstelling voor mij was dat de verwachting van een vintage setup van synths en sequencers totaal ontbrak. De getoonde dia-sessie gaf wel een beeld van wat de mannen van AGE in huis hebben. Het zal wel om logistieke redenen zijn geweest. Er stond een complete KORG-setup bestaande uit 2x Triton, een Trinity, een N364 en een verdwaalde CASIO. De kenners weten dat daar mooie sounds uit komen oftewel de “bread-and-butter” sounds. Voor elektronische muziek verwacht je anders, maar het was genieten. De composities en arrangementen waren goed verzorgd. Het eerste deel leek te bestaan uit een collage van ouder werk wat door de beide heren perfect werd verzorgd. Het tweede deel werd solo door 1 van de heren uitgevoerd. Deze muziek was wat bombastischer. De liefhebbers daarvan kwamen volledig aan hun trekken.


Via deze weg nogmaals proficiat voor de organisatie van het EM-concert gisteren in de Backstage te Gent. Mijn echtgenote en ik zelf hebben er echt intens van genoten. Het was ook leuk dat er 2 stands aanwezig waren. O.a. Frank van Bogaert en de stand met Eric Snelders. Met die mensen hebben we gedurende een lange tijd een gezellige en leuke babbel gehad.

’t Is in ieder geval voor herhaling vatbaar !!


Een proficiat met het inrichten van het concert (AGE). Het deed deugd nog eens een live synthesizer aan het werk te zien. Ik zou zeggen doe zo verder.


Ik vond het een puike prestatie/organisatie en de locatie was ook zeer geschikt voor het concert...
Proficiat !